Edició 2017

Fotos Jocs Florals 2017

Els 139s Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta van celebrar el seu acte de lliurament de premis dijous al vespre a la sala de plens de la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Enguany, l’Englatina d’Or va ser atorgada al poema “Ensomni d’un capvespre d’estiu a la platja del Rastell”, de Joan Carles Gonzàlez. La Viola d’Or va recaure sobre el poema “Les nenes romanes portaven túnica” de Maria Porta. I Maria Guasch va rebre la Flor Natural d’Or amb el poema “Malgrats”. També es van repartir tres accèssits. A la Flor Natural pel poema “Sonet d’aprenent” de Teresa Arcos; a l’Englantina d’Or pel poema “Abecedari català” de Carme Bayot; i a la Viola d’Or per l’obra “Farcit d’amor” de Raimond Aguiló.

La mantenidora que enguany va encarregar-se de glossar els Jocs, va ser l’autora Eva Moreno Bosch, que de fet ha estat la primera Mestra en Gai Saber, ja que ha guanyat les tres categories dels Jocs Florals al llarg de la seva història: “La poesia és certament una veu en l’ombra, però malauradament no està sola en la vall obaga de la literatura”, va reflexionar. Seguint la tradició, un alumne del barri, en aquest cas de l’Escola Proa, va recitar un poema. “Ara mateix” de Miquel Martí i Pol va ser l’escollit per Sibil·la Puigcercós.

El certamen literari, recuperat fa vuit anys però amb 139 anys d’història als nostres barris, ha estat impulsat pel Comitè Organitzador dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, integrat per la Societat Coral la Floresta, la Federació Festa Major de Sants, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, les Comissions de la Festa Major de la Bordeta, l’Associació de Comerciants Creu Coberta i el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc, la Diputació de Barcelona i Sants 3 Ràdio.

A la cerimònia, amb una vuitantena de veïns i veïnes presents, hi va assistir la presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill, que va reivindicar “la unitat de la nostra llengua, la seva oficialitat i solidaritzant-nos amb tots els pobles oprimits del món”. També hi va ser present l’assessor de Cultura de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Vall; la presidenta de la Federació de la Festa Major de Sants, Gemma Solsona; el president de la FAECH, Josep Espín, el representant de la Festa Major de la Bordeta, Francesc Mir; el vicepresident de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Amadeu Artigot; i el president de la Societat Coral la Floresta, Albert Torras. Per la seva banda, Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc, va considerar que “la poesia ens hauria d’acompanyar més sovint perquè el fet de llegir i compartir poesia és un tema de salut i qualitat de vida”.

Per finalitzar, la Societat Coral la Floresta va interpretar diverses cançons, tot acabant amb l’himne nacional de Catalunya.