Edició 2011

Fotos Jocs Florals 2011

Ahir al vespre 15 de setembre de 2011 es va fer a la sala de plens del Districte el lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, un certamen que va néixer fa 134 anys i va ser recuperat ara fa dos anys per les entitats organitzadores de les festes majors de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i per la Societat Coral la Floresta. Josep Espín, president de la FAECH, en nom del comitè organitzador, va remarcar: “Són uns premis que vam reprendre amb la idea de recuperar la tradició cultural i per establir vincles de col·laboració amb les entitats que ens permetin treballar en xarxa perquè això ens farà més forts com a entitats i com a barri”. Per la seva banda, Joaquim Mestre, president del Districte, va voler felicitar les entitats per haver recuperat “els Jocs Florals que vénen de molt lluny però que són una realitat viva i arrelada en la tradició i la història”. També va afegir que “són una iniciativa important per la identitat col·lectiva i també per la cohesió als nostres barris”. En l’acte també hi va haver lloc per reivindicar la llengua catalana. Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats, deia: “S’han presentat treballs d’arreu dels Països Catalans i ens alegrem de ser avui en aquest lliurament en un moment en què els atacs al català van dirigits al moll de l’os de la llengua, és a dir, a l’ensenyament”.

Els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta tenen la figura del mantenidor, que cada any fa una glosa de caràcter acadèmic sobre els mateixos jocs. Enguany, la persona escollida va ser Josep Espinàs, exregidor del districte, i veí molt implicat en l’associacionisme del barri. “Això és una mica casa meva i se m’ha demanat que presenti aquest acte suposo que més pel meu càrrec d’exregidor del Districte que per cap altra cosa”, deia en encetar la seva intervenció.

En l’edició del 2011 s’han presentat més de 100 treballs que concorrien en alguna de les tres categories dels jocs. Els premiats van ser, en la de l’Englantina d’Or, el poema Pompeu Fabra de Salvador Sunyer, que també va ser guanyador en l’edició anterior; en la Viola d’Or, el poema Tot és crepuscle d’Eva Moreno i la menció de la Viola va ser per al poema Dona de Toni Arencón; finalment el guardó de Flor Natural va ser per al poema Corrandes de la por de Maria Porta. Els guanyadors, quan van pujar a recollir el premi, van llegir el seu poema i van voler agrair al jurat que hagués escollit les seves obres.

L’actuació de la Societat Coral la Floresta, amb les peces Amor que tens ma vida, Deixa’m venir, Ma vida comença amb tu i l’Himne de Catalunya va posar punt i final al segon lliurament dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 134 anys després de la seva primera edició.